آنچه در این مقاله خواهید خواند:

آموزش مراحل اجرای عرشه فولادی به صورت گام به گام

اجرای عرشه فولادی یکی از کار های حساس و مهمی است که باید توسط کارشناسان و کارگران حرفه ای انجام شود. سقف عرشه فولادی نصب آسانی دارد ولی باید توجه شود که این نصب آسان به شکلی حرفه ای و درست انجام شود تا در ادامه مراحل ساختمان دچار مشکل نشود. به طور کلی اجرای عرشه فولادی در چهار مرحله کلی صورت می پذیرد و سقف به سرعت برای بتن ریزی و ادامه مراحل ساخت آماده خواهد شد. در ادامه در خصوص مراحل اجرای عرشه فولادی توضیحات کامل را ارائه خواهیم کرد.

همانطور که می دانید از آنجا که مقاومت عرشه های فولادی در برابر تغییرات آب و هوایی در سطح مطلوبی قرار دارد از این رو استفاده از این سقف ها امروزه رواج پیدا کرده است. به همین دلیل است که عرشه فولادی به یکی از انتخاب های اصلی اکثر صاحب خانه ها برای پوشش سقف تبدیل شده است اما آیا مراحل اجرای عرشه فولادی را می دانید؟

مقدمه ای بر اجرای عرشه فولادی

اجرای عرشه فولادی کاری آسان ولی دقیق است. کارگران باید با روش نصب این سقف ها آشنا باشند و به درستی مراحل نصب را پشت سر بگذارند. البته اجرای عرشه فولادی از اجرای سقف های کامپوزیت و تیرچه بلوک کاملا راحت تر است و فقط به دلیل جدید بودن و تفاوت مراحل انجام با سقف های سنتی است که کارگران باید ابتدا با مراحل اشنا شده و سپس به اجرای آن ها بپردازند. در ادامه به توضیح کوتاهی در خصوص نحوه عملکرد سقف عرشه فولادی خواهیم پرداخت و سپس مراحل اجرای عرشه فولادی را به شکل کامل توضیح خواهیم داد.

سقف عرشه فولادی چیست و چه تفاوت هایی با سقف های سنتی دارد؟

سقف عرشه فولادی از یک صفحه ورق گالوانیزه فولادی تشکیل می شود که بر روی ستون های اصلی ساختمان نصب می شود. این ورق فولادی نگهدارنده و انتقال دهنده بار سقف به ستون ها خواهد بود و به نوعی جایگزین تیرچه بلوک ها در سقف های قدیمی است. ورق های گالوانیزه با استفاده از بخش های نری و مادگی که در آن ها قرار دارد به یکدیگر متصل می شوند. برای اتصال این ورق های یکپارچه شده به ستون های ساختمان، از برش گیر و یا همان گل میخ استفاده می شود. گل میخ ها رابط بین ورق فولادی و بتن نیز هستند. پس از آرماتور بندی، بتن ریزی بر روی عرشه فولادی انجام می شود.


@title


از تفاوت های عمده میان سقف عرشه فولادی و دیگر سقف های سنتی موجود در بازار می توان به وزن سبک تر و همچنین سرعت اجرای کار اشاره کرد. همانطور که گفته شد، ورق های فولادی و گل میخ ها به شکل آماده در بازار موجود هستند و فقط باید توسط کارگران نصب شوند. در مطالعاتی که انجام شده، به شکل معمول سرعت اجرای عرشه فولادی در حدود 11 برابر بیشتر از سقف های سنتی است. از طرف دیگر به دلیل استفاده از ورق های فولادی که ضخامتی بین هشت دهم تا یک و دو دهم میلی متر دارند، وزن کلی سقف ها سبک تر از مدل های سنتی است که به دوام ساختمان و بالا رفتن طول عمر آن کمک زیادی می کند.

در صورتی که مطالعات مختلف نشان داده اند میانگین طول عمر سقف های معمولی بین بیست تا سی سال است، اجرای عرشه فولادی طول عمری بیش از شصت سال را برای ساختمان شما تضمین خواهد کرد. به دلیل سبکی بودن سقف، دوام بالای فولاد و همچنین کیفیت طراحی این سقف ها، بالا بودن طول عمر دور از ذهن نبوده است.

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی

مراحل اجرای سقف عرشه فولادی به چهار قسمت اصلی تقسیم می شود.

• نصب ورق گالوانیزه فولادی

• نصب برش گیر (گل میخ)

• آرماتور بندی

• بتن ریزی

در کنار این مراحل اصلی نیز، مراحلی دیگری پیش از آماده سازی سقف و همچنین مراحلی پس از بتن ریزی وجود دارند که در خلال توضیح مراحل اصلی به آن ها اشاره خواهیم کرد.


@title


مرحله اول اجرای عرشه فولادی – نصب ورق گالوانیزه فولادی

ابتدا پیش از سفارش ورق گالوانیز فولادی، باید اندازه سقف و مقدار ورق مورد نیاز اندازه گیری شود. این اندازه گیری باید به شکلی دقیق انجام شود تا بتوان طراحی لازم برای اجرای ورق ها انجام شود زیرا اجرا و نصب ورق ها کاری حساس بوده و باید با دقت خاصی انجام شود. از طرف دیگر باید ضخامت مورد نیاز برای ورق ها نیز اندازه گیری شود. با توجه به تعداد طبقات و بار وارده به سقف میزان ضخامت ورق مورد نظر مشخص خواهد شد.

پس از انجام اندازه گیری ها و مشخص شدن مقدار صفحه مورد نیاز، باید آن ها را سفارش داد. پس از سفارش و دریافت ورق های مورد نیاز، کارگران باید با دقت ورق ها را به بالای سقف حمل کنند تا بتوان آن ها را با ظرافت و نظم کامل بر روی سقف و مکان های مشخص شده قرار داد. نصب صفحه فولادی مهم ترین و حساس ترین قسمت اجرای عرشه فولادی است.

در صورت وجود دهانه هایی کمتر از سه متر دیگر نیازی به استفاده از شمع برای سقف نیست و می توان از ستون های فرعی برای تحمل بار ورق ها استفاده کرد. در صورتی که دهانه از سه متر بیشتر شد باید از شمع های موقت برای حفظ بار سقف استفاده شود. ورق های فولادی دارای نری و مادگی هستند که در داخل یکدیگر قرار گرفته و موجب ثابت شدن صفحه ها در کنار یکدیگر می شوند.

مرحله دوم اجرای عرشه فولادی – نصب برش گیر

در مرحله دوم اجرای عرشه فولادی، باید برش گر ها و یا همان گل میخ ها را نصب کنیم. این برش گیر ها وظیفه اتصال دادن صفحه های ورق گلوانیزه به ستون های اصلی را بر عهده دارند. با استفاده از جنس فلزی و محکم خود این برش گیر ها صفحه ها را به ستون محکم می کنند و اتصال دائمی و قدرتمندی را ایجاد می کنند.


@title


مرحله سوم اجرای عرشه فولادی – آرماتور بندی

برای تقویت سقف و بالا بردن تحمل بار آن، آرماتور بندی با استفاده از میلگرد انجام می شود. می توان از میلگرد های معمولی آجدار و یا مدل های جدید استفاده کرد.

مرحله چهارم اجرای عرشه فولادی – بتن ریزی

در آخرین مرحله اجرای عرشه فولادی از بتن برای پوشاندن سطح ورق گالوانیزه و آرماتور استفاده می شود. بتن بر اساس میزان سیمان موجود در خود دارای عیار های مختلفی است. با توجه به شماره سقف و بار وارده با آن می توانید عیار مناسب را انتخاب نمایید تا در کنار داشتن سقفی قوی و با دوام، هزینه زیادی نیز برای بتن ریزی پرداخت نکنید.

منابع

منبع

پایابناسازه

1398/4/11




در حال حاضر پروژه مرتبط ثبت نگردیده است!

سوالات و نظرات خود در مورد این مقاله را برای ما ارسال کنید.